Over Ridder Fotografie

Ontstaan

Ridder Fotografie zijn wij, Tjip & Jessica Ridder. Tjip fotografeert al van jongs af aan. Ooit begonnen met een plastic speelgoedcamera waarmee echte foto’s konden worden gemaakt,  via de Agfa Clack, de Olympus OM 707, de Canon G7, de Nikon D5300 en D750, nu met de nieuwste fullframes van Nikon, de D850 en de Z7. Jessica doet de volledige administratie en assisteert bij fotoshoots op locatie of in de studio.

Tjip heeft verschillende cursussen en workshops gevolgd, waaronder de basisopleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Inmiddels heeft hij de tweejarige opleiding tot vakfotograaf aan de Fotovakschool in Apeldoorn met succes afgerond. Het eindassessment bestond uit twee onderdelen: de expositie en het portfolio. Hij scoorde voor de expositie over het treinstation van Luik ('Gare Guillemins', zie elders op deze website) een 8 en voor de portfolio 'Interieur& lifestyle' zelfs een 10!

In 2019 is Tjip de vaste fotograaf van de Bedrijfskring Zeewolde. Andere opdrachtgevers zijn/waren: Media Markt, Lebara, Mood Media, Techniek Nederland, Doorschor!, Iclicks, VWE Nederland.

Visie

Wat is een goeie foto? Dat antwoord is echt niet te geven, dat hangt helemaal van de omstandigheden af. Onze visie is, dat een foto je in elk geval iets moet doen wil het een 'goede' foto zijn voor jou. Soms kun je helemaal niet beschrijven waarom je een foto fijn vindt om naar te kijken, of waarom een foto je iets doet. Wanneer een foto je niet zoveel zegt, wordt vaak gesproken over een saaie foto: er gebeurt niets 'in' de foto. Technische perfectie speelt daarbij vaak helemaal geen rol. Iedereen ziet ook iets anders in een foto en beschrijft de foto op een andere manier. Het is dus erg persoonlijk.

Wij maken onderscheid tussen foto's die in opdracht worden gemaakt en zogenaamd vrij werk. Wanneer er sprake is van een opdracht, moeten de foto's daaraan voldoen en moeten ze technisch uitstekend zijn, zo simpel is het. Voor het overige willen wij foto’s maken die mensen mooi en spannend vinden, foto's die een verhaal vertellen en dus niet saai zijn!

Ridder Fotografie heeft zich gespecialiseerd in:

Interieur- & lifestylefotografie

Architectuurfotografie

Portretfotografie

Bedrijfsreportages

Vaak is een foto een begin van een nieuw (creatief) proces, bijvoorbeeld het maken van een folder of het afdrukken op diverse ondergronden. Zie elders op de site welke mogelijkheden er zijn op dit gebied.

Missie

De missie van Ridder Fotografie is een eenvoudige, namelijk met veel plezier en passie, pakkende en sprekende foto’s maken die bij u als klant, maar ook bij onszelf, in de smaak vallen. Wij combineren de wens van de klant graag met onze kennis en creativiteit!