Over Ridder Fotografie

Ontstaan

Ridder Fotografie zijn wij, Tjip & Jessica Ridder. Tjip fotografeert al van jongs af aan. Ooit begonnen met een plastic speelgoedcamera waarmee echte foto’s konden worden gemaakt,  via de Agfa Clack van opa, de Olympus OM 707, de Canon G7, de Nikon D5300, D750 en D850, nu met full frames van Nikon, deZ8 en Z9. Ook beschikken wij over de DJI Mavic Mini Pro 3 voor luchtopnames of foto's of video's die net even een ander perspectief krijgen vanaf hoogte. Met de DJI Ronin SC maken wij video's met de Nikon Z8 voor onze opdrachtgevers.

Tjip heeft vele cursussen en workshops gevolgd, waaronder de basisopleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Hij heeft vervolgens de opleiding tot vakfotograaf aan de Fotovakschool in Apeldoorn met succes afgerond. Het eindassessment bestond uit twee onderdelen: de expositie en het portfolio. Hij scoorde voor de expositie over het treinstation van Luik ('Gare Guillemins', zie elders op deze website) een 8 en voor de portfolio 'Interieur& lifestyle' zelfs een 10! Veel van de foto's in het portfolio staan op de website bij 'Interieurfotografie'.

In 2019 en 2020 was Tjip de vaste fotograaf van de Bedrijfskring Zeewolde. Door de coronacrisis werden lange tijd geen evenementen meer georganiseerd. In 2022 is dit niet meer te combineren met andere werkzaamheden, derhalve is het stokje overgedragen aan een collega. In 2023 en 2024 verricht Tjip veel werkzaamheden voor de Gemeente Zeewolde en enkele andere vaste opdrachtgevers. Klik hier voor de andere opdrachtgevers voor wie wij met veel plezier mogen werken.

Jessica doet de volledige administratie en assisteert bij fotoshoots op locatie indien nodig.

Visie

Wat is een goeie foto? Dat antwoord is echt niet te geven, dat hangt helemaal van de omstandigheden af. Onze visie is, dat een foto je in elk geval iets moet doen wil het een 'goede' foto zijn voor jou. Soms kun je helemaal niet beschrijven waarom je een foto fijn vindt om naar te kijken, of waarom een foto je iets doet. Soms is een foto vreselijk om naar te kijken, maar is het wél een goede foto! Wanneer een foto je niet zoveel zegt, wordt vaak gesproken over een saaie foto: er gebeurt niets 'in' de foto. Technische perfectie speelt daarbij vaak helemaal geen rol. Iedereen ziet ook iets anders in een foto en beschrijft de foto op een andere manier. Foto's als herinnering zijn een waardevol bezit, ook al zijn ze niet scherp of niet goed belicht. Het is dus erg persoonlijk.

Wij maken onderscheid tussen foto's die in opdracht worden gemaakt en zogenaamd vrij werk. Wanneer er sprake is van een opdracht, moeten de foto's daaraan voldoen en moeten ze technisch uitstekend zijn, zo simpel is het. Voor het overige willen wij foto’s maken die mensen mooi en spannend vinden, foto's die een verhaal vertellen en dus niet saai zijn!

Ridder Fotografie heeft zich gespecialiseerd in:

Interieurfotografie

Architectuurfotografie

Portretfotografie

 

Bedrijfsfotografie 

 

Vaak is een foto een begin van een nieuw (creatief) proces, bijvoorbeeld het maken van een folder of het afdrukken op diverse ondergronden. Zie elders op de site welke mogelijkheden er zijn op dit gebied.

Missie

De missie van Ridder Fotografie is een eenvoudige, namelijk met veel plezier en passie, pakkende en sprekende foto’s maken die bij u als klant, maar ook bij onszelf, in de smaak vallen. Wij combineren de wens van de klant graag met onze kennis en creativiteit!